اخبار انتخابات؛ کاندیداها درباره زنان و خانواده چه گفتند؟
– مصطفی پورمحمدی در کلیپی تبلیغاتی گفت: تأمین نیازهای زنان و دختران و موقعیت شغلی آنها بایستی مورد توجه قرار بگیرد و نباید مسائل زنان را منحصر به حجاب و پوشش کنیم. جامعه بدون حرمت به زن و حضور شفاف زنان، اصلاً انسانی نیست. مرد ما نیزاگر نزاکت و آداب صحیح اخلاقی را رعایت نکند و حفظ شئونات نکند او نیز هنجارشکن خواهد شد.
– محمدباقر قالیباف در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: یکی از سیاستهای قطعی ما در برنامه هفتم آن بود که به خانواده توجه شود و خانواده نگاه مهم برنامه هفتم توسعه است.
– امیرحسین قاضیزاده هاشمی در برنامه صف اول گفت: به نظر من ما هنوز نتوانستیم بستر کافی برای حضور زنان در عرصههای مدیریتی کشور فراهم کنیم. خانمها مدیرهای خیلی خوب و منضبطی هستند و فسادپذیری در آنها به شدت پایینتر است. حتماً باید از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
ائتلاف احزاب زنان اصلاح طلب در بیانیهای حمایت خود را از مسعود پزشکیان اعلام کردند؛ در این بیانیه آمده: «پزشکیان که از بدنه دانشگاهی پا به عرصه رقابت سیاسی گذاشته میداند که نگاه کارشناسی و مدیریتی زن و مرد نمیشناسد و برای تحقق توسعه همهجانبه، باید با تمام ظرفیت وارد شد و باید از تعارفات متداول در ضرورت احترام به زنان! عبور کرده و به طور عینی در مصادیق و قوانین به دنبال رفع تبعیض از آنان بود».
۱۷ خرداد؛ اعتماد از ثبتنام زنان در انتخابات نوشته است
– سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک اعلام نمود که به کسانی که بخواهند خانه مادر و کودک دایر کنند، از طرف این سازمان مجوز اعطا میشود. در این مکان بر خلاف مهدکودکهاکودک به همراه پدر یا مادرش به بازی در محیطی امن مشغول میشود.
– روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان زنان کاندیدا و تعریف تازه آنان از رجل در قانون اساسی از زهرا نژاد بهرام به موضوع ثبتنام 4 زن در انتخابات ریاست جمهوری پرداخت. نژادبهرام در این مطلب نوشت: «مفهوم رجل به معنای واقعی خودش یعنی فرد سیاستمدار معنادار شد نه مرد سیاستمدار. حضور زنان وابسته به جناح فکری اصولگرایی در این رقابت سیاسی بیانگر پذیرفته شدن این تفسیر از سوی نهادهای مرتبط است و این به تنهایی یک گام به جلو است».
– خبرگزاری فارس در گزارشی به میزان مصرف لوازم آرایشی در ایران پرداخت. در این مطلب آمده است: «ایران در رتبه نخست پرمصرفترین کشورها از نظر مصرف مواد آرایشی است. این در حالی است که ۸۰% کالاهای بازار غیربهداشتی است و سن استفاده کنندگان به ۱۴ سال و یا حتی کمتر کاهش یافته است».
۱۸ خرداد؛ افزایش دوبرابری زنان دستفروش
– تجارت نیوز در گفتگو با پرویز براتی، جامعهشناس به افزایش دوبرابری زنان دستفروش بعد از کرونا پرداخته است. در این مطلب آورده شده: «جمعیت زنان دستفروش بعد از همهگیری کرونا دو برابر افزایش پیدا کرده و زنان خانهداری که مجبورند به معیشت خانواده کمک کنند، به دستفروشی روی آوردهاند». براتی در این گفتگو به قانون جوانی جمعیت طعنه زده و با این شرایط آن را رویایی قلمداد کرده است.
۱۹ خرداد؛ طراحی لباس اتاق عمل برای زنان
– عفت شجاع، همسر شهید سپهبد علی صیاد شیرازی فرمانده شجاع ارتش اسلام، پس از یک دوره بیماری در بیمارستان دار فانی را وداع گفت و به لقاءالله پیوست. رهبر معظم انقلاب در پیامی رحلت ایشان را تسلیت گفتند.
– مجید محمدیان، مسئول دبیرخانه عفاف و حجاب وزارت بهداشت از «طراحی ۱۲ مدل لباس جراحی اسلامی برای بیماران زن در اتاق عمل» خبر داد. او گفت طراحی این لباسها بعد از مشورتهای فنی متخصصان برای ۲۳ نوع خدمت در ۱۰ رشته تخصصی از جمله لباس اتاق عمل، شلوار برای انجام کولونوسکوپی، سونوگرافی کانال رحمی، سونوگرافی سینه، ماموگرافی و… طراحی شده و در نهایت در ۱۲ اردیبهشتماه به مراکز درمانی ابلاغ شده است. برخی به این طرح انتقاداتی داشتند اما موافقان معتقدند که این اقدام در راستای مطالبات خود بانوان بوده است.
– الهام آزاد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت اعلام کرد که روز سهشنبه (22 خرداد)فراکسیون زنان تشکیل جلسه میدهد و در این نشست هیات رئیسه فراکسیون زنان مجلس دوازدهم انتخاب خواهند شد اما تاکنون خبری از انتخاب هیات رئیسه منتشر نشده است.

– سینا کلهر، سخنگوی وزارت ورزش و جوانان در نشست خبری که در روز ازدواج برگزار شدبه تشریح اقدامات وزارت ورزش و جوانان در حوزه ازدواج پرداخت؛ از جمله اقدامات بیان شده میتوان به صدور مجوز برای ۱۵۰ مراکز واسطهگری ازدواج، پیگیری وام ازدواج، رشد ۱۵۰ درصدی مراکز مشاوره ازدواج و سامانه وصال شیرین با هدف کاهش هزینههای جشن ازدواج اشاره کرد. همچنین او در این نشست از تهیه نقشه آمایشازدواج و طلاق در کشور خبر داد. گزارش کاملی از این نشست خبری را در مهر بخوانید.
– زهرا سعیدی نماینده مرم مبارکه با بیان این که افزایش تسهیلات ازدواج جوانان در دستور کار مجلس دوازدهم قرار میگیرد گفت: تنها راه تسهیل ازدواج افزایش وام ازدواج نیست بلکه افزایش تأمین مسکن ارزان و قدرت خرید خودرو نیز است.
۲۰ خرداد؛ جلسه شورای فرهنگی اجتماعی زنان با وزیر ورزش
– مجموعه ریحانه (بخش زن و خانواده سایت رسمی مقام معظم رهبری) به مناسبت ایام انتخابات پوستری با عنوان «برای خانه ما؛ برای ایران» منتشر نمود که در آن به نقش زنان در انتخابات از زبان مقام معظم رهبری پرداخته شده است.

– نخستین رویداد همافزایی ارکان حاکمیتی موضوع جمعیت به همت شورای سیاستگذاری ائمه جمعه برگزار شد؛ در این رویداد حجتالاسلاموالمسلمین حاج علیاکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه به سخنرانی پرداخت و گفت که در این رویداد تلاش شد که موضوع بهتر شناسایی شود و وظیفه خود را بشناسیم تا برایدستیابی به یک راهحل مناسب مبتنی بر نیازهای محلی و منطقهای بیشتر احساس وظیفه کرده و دردمند شویم.
– جلسه شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و زنان با حضور وزیر ورزش و جوانان برگزار شد؛ در این نشست فرهمندپور، رئیس شورا، با اشاره به این که یکی از ۱۴ میز اولویتداراین شورا برای سال ۱۴۰۳ میز تخصصی ورزش بانوان با ۴ عنوان برنامه مصوب است،اظهار کرد: چه بر اساس ملاحظات خاص ورزش بانوان و چه با نگاه به نقش کلیدیسلامت زنان در سلامت خانواده و جامعه، باید توجه ویژه در اختصاص امکانات ورزشیو توزیع فرصتهای مقتضی به زنان و دختران مورد توجه باشد. کیومرث هاشمی وزیر ورزش نیز از برنامه تغییر معاونت بانوان این وزارت به معاونت توسعه ورزش بانوان و خانواده خبر داد. گزارش کاملی از این جلسه را در اینجا بخوانید.

– عاطفه خادمی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور از تغییرات مدیریتی کارگروه ساماندهی مد و لباس و شورای فرهنگ عمومی برای ایجاد ظرفیتهای جدید مدیریتی و پیشرفتبیش از پیش این دو نهاد خبر داد.
– نشست تخصصی نقش زنان در سینما ۲۰ خرداد در دانشگاه صدا و سیما برگزار شد.
۲۱خرداد؛ تشکیل کارگروه تدوین سازوکار اجرایی شغل منعطف بانوان
– کارگروه تخصصی تدوین سازوکار اجرایی شغل منعطف بانوان آغاز به کار کرد. این کارگروه با ریاست معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، دبیری معاونت اشتغال وزارت کار و تعدادی از دستگاههای متولی حوزه اشتغال به عنوان اعضای ثابت تشکیل میشود. ایننشست با هدف تصمیمگیری در خصوص تشکیل و ساختار کارگروه جهت اجراییسازی بند ث ماده ۸۰ برنامه هفتم توسعه ذیل سرفصل خانواده و جمعیت با موضوع اشتغال بانوان با رعایت نقش زن در خانواده برگزار شد و نمایندگان دستگاهها نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دادند. گزارش تکمیلی از نشست را در ایسنا بخوانید.

– مهدی متقی فر، مدیرکل برنامهریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان، در برنامه «پنجره جمعیت» شبکه سلامت سیما با اشاره به این که قبل از سربازان امکان دریافت وام ازدواج و فرزندآوری نداشتند گفت که در مجلس قبل این قانون تغییر کرد و اکنون هم وام ازدواج و هم وام فرزندآوری را کسانی که سربازی نرفتهاند و یا سرباز هستند میتوانند دریافت کنند.
– رقابتهای والیبال زیر ۱۸ سال دختر منطقه آسیای مرکزی (کاوا) با قهرمانی دختران ایران به پایان رسید.
– مجمع کارآفرینی زنان گروه بریکس در خردادماه با حضور بانوان کارآفرین از کشورهای جمهوری اسلامی ایران، روسیه، چین، برزیل، آفریقای جنوبی و… در مسکو برگزار شد. در این مجمع اشرف سادات میری، مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی در امور زنان به سخنرانی پرداخت. شمار دیگری از بانوان ایرانی نیز بنا به دعوت طرف روس در این مجمع حضور یافته بودند.

۲۲ خرداد؛ هویت زن، اولویت شورای فرهنگ عمومی
-نجمه کمالی، مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیطزیست در مراسم همایش محیطزیست و جوانی جمعیت از اقدامات این سازمان در حوزه جمعیت خبر داد؛ از جمله این اقدامات میتوان به اختصاص بیش از ۵۰ درصد اعتبار بند ح تبصره ۹ قانون بودجه ۱۴۰۲ به موضوع حمایت از فرزندآوری، برگزاری بیش از ۱۷ هزار نفر ساعت دوره آموزشی در این موضوع و راهاندازی اتاق مادر و کودک در ساختمان مرکزی سازمان اشاره کرد. همچنین وی از در دستور کار قرار گرفتن تهیه گزارش وضعیت آلایندههای مؤثر بر باروری در راستای اجرای ماده ۶۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت خبر داد.

– نشست مشاورین امور بانوان دستگاههای اجرایی به میزبانی استانداری تهران برگزار شد. در این نشست انسیه خزعلی، به تبیین اقدامات معاونت با همکاری مشاورین امور بانواندستگاههای اجرایی پرداخت و به تثبیت پست مشاورین امور بانوان و الزام حضورشان در تمام شوراهای اصلی اشاره کرد. او همچنین در این جلسه گفت: «آخرین دستور رئیسجمهور شهید این بود که مصوبات ستاد ملی زن و خانواده مستقیماً و با دستور رئیسجمهور امضا و ابلاغ شود و نیاز به تأیید در کمیسیونهای دولت ندارد».
– هشتصد و بیست و دومین جلسه شورای فرهنگ عمومی به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیری عاطفه خادمی برگزار شد. در این جلسه اولویتهای موضوعات شورایفرهنگ عمومی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد؛ این اولویتها شامل هویت ملی، هویت زن، هویت خانواده ایرانی، هویت و مظاهر سبک زندگی مدرن و… بودند.

– بیستمین کنگره بینالمللی متخصصان زنان و زایمان که در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد؛ سودابه کاظمی رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان در حاشیه این همایش گفت: متخصصان حوزه زنان و زایمان در بحث جوانی جمعیت نقش مهمی دارند و لازم است در سیاستگذاریهای جمعیتی جایگاه ثابتی برای آنان در نظر گرفته شود و به عنوان عضو اصلی قرارگاه جوانی جمعیت قرار گیرند.
– مهسا کمالی ملیپوش فوتسال بانوان اظهار کرد که برگزاری جام جهانی فوتسال بانوان در فیلیپین برای اولین بار بهترین اتفاق چند سال اخیر در فوتسال بانوان است.
– لاله افتخاری، مشاور امور بانوان کمیته امداد در نشستی خبری با بیان این که ۷۰ تا ۸۰ درصد جامعه هدف امداد زنان هستند، به تشریح برنامهها و اقدامات حوزه زنان و دختران جامعه هدف کمیته امداد پرداخت؛ از جمله اقدامات میتوان به تهیه نظام مسائل زنان، اقدام برای تهیه نظام مسائل دختران، تصویب و تشکیل جلسات کمیته اندیشهورز، سفرهای استانی و… اشاره کرد.
۲۳ خرداد؛ آغاز طرح «نهضت ملی سواد سلامتآموزی»
– طرح «نهضت ملی سواد سلامت آموزی» آغاز به کار کرد. این طرح با هدف آموزش سبک زندگی سالم با محوریت پیشگیری و اصول اصلی سلامت فردی و اجتماعی قرار است برای ۳۰۰ هزار دانشآموز در ۱۰ استان اجرا شود. این طرح یک همکاری مشترک بین وزارت آموزشوپرورش، وزارت بهداشت، بنیاد فرهنگی خاتمالاوصیا و رویداد ملیخانواده وابسته به معاونت بانوان ریاستجمهوری است. این طرح ابعاد مختلف سلامت جسم و روان میپردازد. همچنین به نظر میرسد این طرح مباحثی همچون افزایش مصرف دخانیات در بین دختران و مسئله افزایش جمعیت را نیز شامل میشود. اطلاعات تکمیلی درباره این طرح را میتوانید در خبرگزاری تسنیم بخوانید.
-خبرگزاری فارس در گفتگو با مجید ایرانشاهی دکترای مدیریت منابع انسانی به تفاوت دختران دهه ۶۰ با دختران دهه ۸۰ در محیط کار پرداخت. این مطلب را میتوانید در اینجابخوانید.
– معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: لایحهای با در نظر گرفتن مسائل فقهی و حقوقی برای اهدای تخمک در دست بررسی و تدوین است و شورایی تشکیل شده و فتوای مراجع مختلف درباره اهدای تخمک و تلقیح خارج از رحمی بررسی میشود.
– جلسه بررسی پیشنویس آییننامه اجرایی بند الف ماده ۸۰ برنامه هفتم توسعه با هدف ساماندهی فعالیت مشاوران و مراکز مشاوره خانواده توسط معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برگزار شد؛ در این نشست صاحبنظران و نمایندگان وزارت ورزش و جوانان، سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، سازمان بهزیستی کل کشور و مدیریت مشاوره مرکز حوزه علمیه به دیدگاهها، پیشنهادات و نظرات خود را در مورد آیین نامه اجرایی بند الف ماده ۸۰ بیان کردند.

دیدگاهتان را بنویسید